Обратно към категорията

БФ Бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига в Ямбол

   

БФ Бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига в ЯмболБългарската федерация по бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига за мъже, който ще се проведе на 24 ноември в ямболската зала "Диана". Това е своеобразен жест към местната публика, тъй като оттам са тръгнали и тримата братя Асенови - Даниел, Боян и Катин. Даниел Асенов е четирикратен европейски шампион по бокс.
След третия кръг на надпреварата ще бъдат излъчени и първите шампион в отделните категории. Трима национали - Тинко Банабаков (52 кг), Даниел Асенов (56) и Петър Белберов (+91), имат всички шансове да вдигнат купите. И тримата имат по две победи от кръговете в Пазарджик (през май) и София (през октомври) и излизат срещу съперници без успех до момента. Крайните победители във всяка от категориите ще получи премия от 1000 лева. Тази година няма да бъде излъчван отборен шампион, макар състезателите да бяха разделени по осем в тимовете "Ханове" (с треньор Палми Ранчев), "Лъвове" (Жоел-Солер Арате), "Багатури" (Валентин Поптолев) и "Вълци" (Александър Александров).

Следващото издание на Лигата обаче ще има и отборен победител.

"В този формат няма губещи. Има допълнително финансиране за състезатели и треньори, клубовете вземат по 70 точки за една победа на свой състезател, колкото от едно републиканско, без да правят разходите за цяла седмица престой. Интересът на хората по места е голям, тъй като виждат в една вечер всички най-добри наши боксьори. Целта на Националната боксова лига бе точно тази - да популяризира бокса и да даде повече възможности за срещи на най-добрите ни състезатели", коментира президентът на БФБокс Красимир Инински.

"Този формат е стъпка напред за българския бокс и подобни гала вечери се гледат най-много по целия свят. Аз съм доволен, че участвам, а сега ще имам възможност да премеря сили и с румънски боксьор", каза националът Петър Белберов на пресконференция. "На мен също много ми харесва този формат - няма нищо общо с държавните първенства. Аз смених категорията от 81 на 91 кг, тъй като преди постоянно ми се налагаше да свалям по 10-ина килограма преди състезание. Още не съм натрупал необходимата маса за новата категория, но догодина нямаме големи първенства, така че ще я отработя", заяви Радослав Панталеев.

Председателят на Националната боксова лига Атанас Николов коментира, че към формата интерес проявяват и съседни на нас държави, така че занапред може да си мисли и за Балканска лига.
"Ще работим за включването на младежи и жени в Лигата", добави Инински.

 

Финалният кръг на Националната боксова лига започва в  18.30 часа на 24 ноември в зала „Диана“, гр. Ямбол. Входът ще бъде свободен.






Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!