Обратно към категорията

Извършиха проверка на проекта "Живот за царския орел"

   

Извършиха проверка на проекта "Живот за царския орел"Експерти на програма LIFE на Европейската комисия извършиха проверка на проекта "Живот за царския орел", който се реализира от "Електроразпределение Юг" и Българското дружество за защита на птиците. Това съобщиха от пресцентъра на електрическата компания. Проектът се финансира от програма LIFE на ЕК и всяка година се проверява от нейни представители.
Проверяващите са били запознати с актуалния статус на всяка от дейностите. През 2017 г. са изградени 43 км подземни кабели в общините Елхово и Тополовград, в етап на обезопасяване са 27 км напълно изолирана въздушна линия. В друг приоритетен за царските орли район - Сливен, през лятото и есента на тази година са обезопасени 413 стълба.
За проверяващите акцент са били електропроводите, изградени във вид на ПАС система. Обърнато е било внимание и на въздушните линии, които предстои да бъдат демонтирани през следващата година.
Устната оценка, дадена от проверяващия, е, че проектът се изпълнява по план и е свършена значителна работа по обезопасяването, уточняват от пресцентъра на дружеството.
Проектът "Живот за царския орел" цели да намали смъртността при царския орел, причинявана от токов удар или сблъсък с електропроводи в най-важните зони на мрежата "Натура 2000".









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!