Обратно към категорията

Представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в Ямбол

   

 Представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в Ямбол

На 27 ноември, понеделник, в Ямбол ще бъде представена книгата на Красимир Узунов „Каймакъ-Чаланъ“. Творбата е посветена на героизма на българските воини през Първата световна война (1915-1918), включително и на загиналите офицери и войници от Ямбол и Ямболската околия в Каймакчаланската епопея.

 

Представянето на книгата ще бъде от 18.00 часа в Зрителната зала на Община Ямбол. Час преди това, от 17.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Портала-паметник на ямболския Музей на бойната слава. Възстановеният преди четири години портал на някогашния 29-и пехотен Ямболски полк е с паметни плочи на загиналите воини от състава на 29-ти, 42-ри и 46-ти пехотни полкове. 

 

Веднага след церемонията по отдаване почит на героите, в Музея на бойната слава ще бъде положена пръст с осколки от връх Каймакчалан. Амбицията на общината е с това да се постави началото на специален кът в експозицията на музея, в който да са събрани късчета земя от всички бойни полета, донесли славата на ямболските воини през годините.

 

Пресцентър

 

 

 

 
 
 
 
 
 












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!