Обратно към категорията

Стартира приемът на заявки за участие в Международния маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2018”

   

Стартира приемът на заявки за участие в  Международния маскараден фестивал  „Кукерландия – Ямбол 2018”

Стартира приемането на заявки за участие в 19-ото издание на Международен маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол 2018. През идната година пищното събитие, събиращо хиляди участници от цялата страна и чужбина, ще се проведе в дните между 22 и 25 февруари.
 
Кулминацията на празника си остава неизменното двудневно дефиле на маскарадните групи, което ще бъде в съботата и неделята на 24 и 25 февруари 2018 г. Парадът е със състезателен характер за участниците, като авторитетно жури от фолклористи и етнографи оценява представянето на групите най-вече по критериите за автентичност на обичая, облекло, маски, атрибути, както и артистичност на изпълнението. Общият награден фонд е в размер на 10 000 лева.Заявки за участие се приемат до 19 януари 2018 година на адрес: Ямбол 8600, пл. „Освобождение” № 1, Безистен, на факс 046/662247, или по електронен път на е-mail: bezisten.yambol@gmail.com , yambol@bezistena.com. Образец на заявката, както регламентът на фестивала ще бъдат качени и могат да се изтеглят от официалните страници на Община Ямбол и Община „Тунджа“.
 
Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ е сред най-зрелищните и пищни събития в националния културен календар и привлича десетки хиляди участници и гости на града. Провежда се ежегодно в края на февруари или в първите дни на март в централния парк на град Ямбол. Кукерските игри са емблематични за Ямболския край и неизменно се свързват с празника Сирни заговезни, с обичаите по прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята. Мотото на „Кукерландия“ - „Когато фестивалът е живот“ отразява както пълнокръвния живот на древните кукерски традиции по този край, така и неподправената емоция, с която се зарежда всеки, който е станал част от празника.
 

Пресцентър


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!