Обратно към категорията

ЕДНА ГОДИНА ОТ МИТИНГ-КОНЦЕРТА В ЗАЛА "ДИАНА", КОЙТО ПОСТАВИ НАЧАЛОТО НА МЕСТНИЯ РЕФЕРЕНДУМ В ОБЛАСТ ЯМБОЛ!

   

ЕДНА ГОДИНА ОТ МИТИНГ-КОНЦЕРТА В ЗАЛА

ЕДНА ГОДИНА ОТ МИТИНГ-КОНЦЕРТА В ЗАЛА

"На днешния 27-ми ноември преди една година на митинг-протест в зала "Диана", (вижте галерия), беше поставено началото на местния референдум на област Ямбол. Това беше най-многобройният митинг-концерт до този момент в Ямбол, организиран не от партия, а от граждани. Залата трудно побра всички, който искаха да присъстват на събитието, което показа че нашите съграждани сами искат да решават съдбата си и това, с кого да живеят. 
Он-лайн излъчването във ФБ страницата на 999 бе гледано от над 29 000 граждани, а последващите гледания са достигнали до близо 100 000 потребителя на социалната мрежа. Реакциите бяха повече от 1700, а споделянията и коментарите над 550. Факти, които трябва да са показателни за българските политици и дипломати.
 
По време на митинга - гражданите каза своето категорично НЕ на нелегалните мигранти по  българските земи. Тогава, над 3000 жители на областта се обединиха около инициирането на допитването и заявиха желанието си пряко да участват при взимането на решения от страна на управляващите. 
Само за няколко месеца зад каузата застанаха и се подписаха над 21 000 граждани.
Година по-късно 21 000 гласа продължават да НЕ бъдат чути от управниците ни .
С различни процедурни хватки властимащите и до ден днешен се опитват да неглижират исканията на техните избиратели и правят всичко възможно референдум да няма.
Не веднъж сме казвали и сега отново ще заявим - ние продължаваме да отстояваме правата на всеки един от вас - водейки и печелейки дело след дело и борейки се за правото си сами да решаваме бъдещето си и местното допитване да се осъществи!
 
Факт, е че благодарение на Вашата подкрепа и проведените протести, постигнахме целите си и спряхме плановете на управляващите за изграждане на център за настаняване на мигранти в бившите казарми в с. Бояново и не позволихме изграждането на такъв и в с. Лесово. Поредното доказателство за това, че когато сме единни и заедно отстояваме законните ни права - няма кой да ни спре! Не искаме и да си представяме, как би изглеждала областта ни, ако бяхме позволили това да се случи... 
 
Това, което ще припомним е казаното от вас по време на протестите - ако сами не си помогнем, няма кой да го направи. Едва ли някой от "Европа", би помислил за спокойствието на нашите майки, бащи, баби и дядовци.
Едва ли биха усетили страха от това, да живееш с хора, които са нахлули нелегално по родните им земи. Хора, със "изгубени" документи за самоличност,  с друга култура, морал и ценности.
 
Днес, проблемите който създават нелегалните мигранти все по-малко се коментират от повечето медии. Но когато не се говори за един проблем, това не означава че го няма, а че просто не се показва.
Типичното навеждане на управляващите, също е налице. Докато страни като Унгария, Полша, Чехия, Словакия отказват да приемат мигранти, България е обещала да вземе още нелегални от Африка... Т.е проблем има, и той е огромен. 
Не сме забравили свирепият бунт на нелегалните в Харманли, нападането и раняването на българските полицаи, изгарянето на българското знаме, експулсирането на мигранти свързани с терористична дейност, взривилият се в Германия „бежанец“, който  първоначално бе минал през лагера в „Овча купел“... Няма как да забравим и атентатите в Европа през изминалата една година. 
 
Нека отново да напомним на нашите 240 - положили сте клетва в името на България. Спомнете си я. И пазете Родината ни.
А ние си пожелаваме добри управници, които да защитават интересите на тези, които са ги избрали! 
Трябва да бъдем задружни! Тогава никой няма и да си помисли да решава съдбата ни, всичко зависи от нас самите!
Отново Ви благодарим за подкрепата!"
 
С уважение: 
ИК за местен реферндум област Ямбол
 
Цветан Ревански, Калоян Желязков, Ирина Георгиева и Димитър Богословов.
 

























Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!