Обратно към категорията

70 шофьорски книжки са отнети за една седмица при акция на Пътна полиция в Сливен

   

70 шофьорски книжки са отнети за една седмица при акция на Пътна полиция в СливенПрез изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 667 превозни средства и 834 лица. Съставени са 88 акта и 438 фиша, от които 305 електронни за превишаване на скоростта.
За употреба на алкохол са санкционирани 5, за употреба на наркотици 5, неправоспособни 6, без Гражданска отговорност 8,  без заплатена винетна такса 6.
На 57 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС за неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. Повече от половината от водачите с отнети шофьорски книжки са заплатили своите задълженията.
От 20 до 26 ноември  са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 14 автомобил.
За неизправност на автомобилите за движение при зимни условия / износени гуми, неизправни светлини, чистачки и други/ са съставени 6 акта.

От Пътна полиция напомнят на водачите да подготвят автомобилите за зимния сезон. Изискването към гумите е протектора да е с дълбочина минимум 4 милиметра.
Не тръгвайте на дълъг път, особено в планинските райони, без да проверите автомобила. Желателно е да разполагане с достатъчно  гориво, батерията на мобилния телефон да е заредена, да разполагате с инструменти, вериги и топли дрехи.  При движение в условия на намалена видимост /мъгла, снеговалеж, дъжд/ да се включват допълнителни светлини за мъгла и подсилени габаритни светлини.

                                       
27.11.2017 Г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                    ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!