Обратно към категорията

Момиче от Сливен спечели 4 златни медала от Държавното първенство по плуване

   

Момиче от Сливен спечели 4 златни медала от Държавното първенство по плуване

Една от младите надеждите в националното плуване Катерина Кирова отново показа качества, като се завърна от Държавното лично-отборно първенство по плуване във възрастова група „Весел делфин” (родени след 2006 год.)  с 4 златни медала.
Възпитаничката на СК по плуване „Сливен 2002” и треньора Красимир Гюзелев спечели отличията в дисциплините 50 и 100 метра бътерфлай, 50 метра бруст и 100 метра съчетано плуване. Впечатляващо е, че на 50 метра бътерфлай тя подобри националния рекорд, който датира от 2014 година.
 
Катерина Кирова е ученичка във Второ училище „Христо Ботев”. С плуване се занимава от три години, за които се спечелила над 50 медала. Подготвя се с треньора Красимир Гюзелев, но среща трудности в тренировките, защото в Сливен няма подходяща база за подготовка. Градът разполага само с един басейн, който работи единствено през зимния сезон, а и не отговаря за плуване на по-високо ниво.
Момичето, заедно с родителите си,  търси начини да пътува и да тренира в Ямбол или Стара Загора. Трудностите пред талантливата плувкиня са ежедневие и я отдалечават от мечтата и в родния й град да има подходяща спортна база, за да поддържа необходимата форма и да постига още по-големи успехи. Изискват се и много средства за осъществяване на качествена подготовка и участие в състезание. Надеждите са, да получи необходимото внимание от местната власт и финансова подкрепа.
 
 
http://www.sliven-sport.com/









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!