Обратно към категорията

Кметът на Сливен отчете свършеното за две години управление

   

Кметът на Сливен  отчете свършеното за две години управлениеСтартирането на големи проекти и финансовата стабилизация на Община Сливен са двете основни линии, по които работим от началото на мандата с моя екип. Това заяви кметът Стефан Радев по време на редовната си пресконференция по повод две години от неговото управление.

„Най-важното, което направихме, е стартирането на големите проекти, които ще подобрят живота на хората – инвестициите в интегрирания градски транспорт, градската среда и образователната инфраструктура“, каза кметът.

Единият от проектите вече стартира с благоустрояването на поречието на река Асеновска. Предстои началото на дейностите по благоустрояване на квартал „Република“.

Стефан Радев информира, че се работи по проекта за интегрирания градски транспорт. В началото на годината се очаква в Сливен да пристигнат първите нови автобуси и да започне реновирането на старите спирки и изграждането на нови.

Работи се и по проектите, които ще се реализират с финансовата помощ на държавата – кръговото кръстовище на „Розова градина“, пробивът на улица „Раковски“ и подобряване на инфраструктурата на населените места.

„В момента се извършва проектирането за „Розова градина“ и вече са представени първите варианти на техническите проекти. За пробива на улица „Раковски“ всеки момент очаквам да получим решение на КЗК по жалбата за избор на изпълнител. Не сме забравили и населените места –на финала сме за избор на изпълнител. Вече са подписани първите договори за санирането се извършва проектирането. Това са проекти, които подготвяни през тези две години. Надявам се през 2018 година да започнат да излизат резултатите от тях, защото са най-важни за хората“, допълни кметът.

Преодоляването на тежката финансова ситуация и огромните задължения са другото важно направление, по което работи кметският екип през двете години.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!