Обратно към категорията

Ямбол прекърши Черно море-Тича край Тунджа

   

Ямбол сложи край на победната серия на

Отборът на Ямбол сложи край на победната серия на Черно море Тича (Варна), след като тази вечер момчетата на старши-треньора Иван Чолаков се наложиха над „моряците“ със 76:70 (12:22; 18:11; 20:15; 26:22) в двубой от IX кръг на Националната Баскетболна Лига.
 
Брайкис Перин беше най-резултатен за победителите – 22 точки, Алън Арнет се отличи с „дабъл-дабъл“ – 21 точки и 12 борби, а Стоян Петков приключи с 9 точки, 7 борби и 5 асистенции.
 
Симеон Илиев бе над всички в селекцията на Дарин Великов – 23 точки, а Милян Бочка и Цветослав Острев завършиха с по 15 точки.
 
„Моряците“ стартираха повече от добре, като през първите десет минути контролираха играта и успяха да поведат с двуцифрен аванс – 22:12. Във втория период двата отбора си размениха ролите, като бе ред на баскетболистите на Ямбол да вземат инициативата и да се доближат само на три точки от съперника – 30:33 на почивката.
 
Доброто представяне на домакините продължи и през по-голямата част от третата четвърт, което им позволи да стигнат до пълен обрат и да влязат в заключителните десет минути в ролята на лидер – 50:48.
 
Черно море изравни резултата в началото на последната четвърт след кош на Симеон Илиев – 50:50, но след това ямболии, в лицето на Стоян Петков, Говедаров и Арнет, се разиграха и отново дадоха добър аванс на тима си – 63:54.
 
Въпреки лошото стечение на обстоятелствата, „моряците“ не се предадоха и 1:12 минути преди края успяха да стигнат до равенството – 70:70 чрез Острев и Илиев.  В оставащото време играчите на Ямбол стояха много по-добре на терена, а Чолаков, Е.Иванов и Перин не трепнаха в решителните моменти и с това донесоха победата на домакините – 76:70.

sportal.bg

снимки: Величко Димитров










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!