Обратно към категорията

624 нарушения са констатирани за една седмица при акция на Пътна полиция в Сливен

   

624 нарушения са констатирани за една седмица при акция на Пътна полиция в Сливен

34 са иззетите шофьорски книжки. Прекратени са 10 регистрации
През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са 
проверили 1023 превозни средства и 1204 лица. 
Констатирани са 624 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 108 акта и 516 фиша, от които 223 електронни за превишаване на скоростта. 
Да управляват след  употреба на алкохол са установени 5 водачи. За управление на МПС след употреба на наркотици са образувани 4 досъдебни производства. Неправоспособните са 5, без застраховка Гражданска отговорност 2 водачи. 8 са отнетите свидетелства за управление на МПС за употреба на алкохол и наркотици, 24 за  неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. 
От 4 до 10 декември  са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 10 автомобил.
 
От 11 декември е в ход специализирана полицейска операция по завишен контрол за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества от водачите на превозни средства. Акцията е по линия на TISPOL и се провежда на територията на всички страни членки на ЕС. Операцията ще продължи до 17 декември и цели осъзнаването от страна на водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС след  употреба на алкохол или наркотици. 
Ще бъде засилено полицейското присъствие през нощта в районите на питейни и увеселителни заведения. Пътна полиция ще извършва проверки и в малките населени места, като  и в районите на главни и междуселищни пътища. 


Пресцентър 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!