Обратно към категорията

Опит за убийство на таксиметров шофьор край Ямбол, има арестувани

   

Опит за убийство на таксиметров шофьор край Ямбол, има арестувани

Както първи ви съобщихме, шофьор на такси от Ямбол е бил прострелян с три куршума по време на работа. Двама младежи, единият от които непълнолетен, са привлечени в качеството им на обвиняеми.
 
Подробности по разследването дадоха днес директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов, зам.- административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова и зам.- административният ръководител  на Окръжна прокуратура – Ямбол Димитринка Георгиева. 
Престъплението е извършено снощи, малко преди 20.30 ч., в близост до гробищния парк на село Дражево. При изпълнението на поета поръчка 31-годишен таксиметров шофьор е нападнат, след предварителен сговор от двамата младежи. Независимо, че е прострелян в гърба, шофьорът успява да окаже съпротива и единият от нападателите се самонаранява в крака. Въпреки тежкото си състояние, таксиметровият водач успява да се качи в автомобила и да избяга, като подава сигнал за помощ. 
След получаване на сигнала към мястото незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. Своевременно са разпоредени издирвателни и заградителни действия в района, сформиран е и разследващ екип. В резултат на предприетите бързи полицейски действия извършителите на деянието са установени и задържани.  При продължаващите активни процесуално-следствени действия са намерени и иззети множество веществени доказателства, сред които и оръжията, послужили за извършване на престъплението – въздушна пушка, преработена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож. 
За кратко време криминалисти, разследващи и експерти извършиха голяма по обем работа, за да съберат доказателства за механизма на престъплението и съпричастността на извършителите, подчерта директорът на ОДМВР старши комисар Генчо Иванов. Предвид дързостта на извършеното престъпление, от младежите са взети проби за употреба на наркотици, поясни зам.- административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова. 
Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми  за извършено престъпление по чл. 199, ал.2, т.2, вр. чл. 198, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от НК и с прокурорско постановление са им наложени 72-часови мерки „задържане под стража”. 
Пострадалият шофьор е настанен за лечение в МБАЛ – Ямбол. Благодарение на навременно оказаната медицинска помощ живота му е извън опасност.
Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол.  
 
Пресцентър ОДМВР Ямбол
Татяна Павлова                                                                       
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!