Обратно към категорията

КЕВР: Водата поскъпва и това е неизбежно

   

КЕВР: Водата поскъпва и това е неизбежно

Комисията за енерийно и водно регулиране ще приеме окончателно новите по-високи цени на водата в края на седмицата. Това обяви председателят на ведомството Иван Иванов. По думите му, въпреки очакваните протести, Комисията няма избор и се налага да направи повишението. Водните дружества у нас се нуждаят от 12 млрд. лева, за да бъде модернизирана съществуващата инфраструктура, показват изчисленията на КЕВР.  По думите на Иванов поскъпването на водата е предрешено, защото то е одобрено, веднъж от водните дружества, след това от общинските съвети и накрая от кметовете на съответните населени места. 
Най-сериозен скок се очертава за клиентите на ВиК в Ямбол – с 20%. Това е второто увеличение само за два месеца. В Ямбол през декември увеличението беше с близо 19 на сто. Ново увеличение има и в Враца – с още 13%, след скока в цената от декември, където на места поскъпването стигна над 40%. В София водата поскъпва с над 9%.
В замяна - качеството на питейната вода се очаква да се подобри. Според ресорният министър Николай Нанков всички искаме нормално качество, нормални количества, адекватно водоподаване при гарантирани 24-часов режим на подаване, но това изисква ресурс от страна на ВиК операторите.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!