Обратно към категорията

42-ри механизиран батальон – Ямбол: Стани един от нас

   

42-ри механизиран батальон – Ямбол: Стани един от нас

15 са вакантните длъжности за войници в 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, обявени със заповедта на министъра на отбраната на Република България – информира командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов. „По-малко от две седмици остават до крайния срок за подаване на документи и все още желаещите разполагат с време за тази стъпка към възможността, да станат един от Нас.”  –  съобщава още подполковник Иванов, днес, 19.01.2018г.
Обявените вакантни длъжности за  военно формирование 52590 – Ямбол са 3 за „Помощник-гранатометчик, 8 за „Номер от разчет на самоходна минохвъргачка”, 2 за „Пълнач в разчет на зенитна установка”  и 2 вакантни длъжности за „Поставач в разчет на зенитна установка”. Документите се подават във Военно окръжие – Ямбол до 2 февруари, където може да се получи и повече информация за приема и условията за кандидатстване.
Последно, през март миналата година, в  редиците на воините от 42-ри механизиран батальон – Ямбол се вляха нови 25–ма, след като от 2014-та съставът не беше попълван. „За командването и личния състав е от голямо значение тази възможност за младите приятели на армията, да изберат службата, която с решителност и чест да носят. ” – посочва още подполковник Иванов.
 
***
42-ри механизиран батальон – Ямбол изпълнява поставените задачи и заема своето достойно място във Втора механизирана бригада, от състава на която е военното формирование. 
 
 В последните три години постиженията на батальона са свързани с успешната подготовка на състава и сертификацията на 6-та бойна батальонна група и механизираната рота от състава на Многонационалната бойна група „HELBROC – BG”, с подготовката и осигуряването на състава на два контингента в Афганистан, с постигнатото в рамките на участия в съвместни подготовки с международно участие, при изпълнение задачите в пограничния район и при изпълнение мисията на батальона за поддържане и развитие способностите на четирите формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия.
През миналата година, личен състав на батальона зае редица призови места в бригадата на проведените шампионати по военен трибой и волейбол.
В професионалната надпревара, през октомври, на разчетите между 2 механизирана бригада и 61 Стрямска механизирана бригада, Разчетът „Зу-23-2” на батальона се класира на първо място. Постижението „Най-добър разчет” в съревнованието по тактико-специална подготовка беше поредният повод за гордост на артилерийските подразделения на 42 механизиран батальон. 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!