Обратно към категорията

Ямболлии отново мръзнаха по спирките при -16°C, заради нередовен градски транспорт

   

Ямболлии отново мръзнаха по спирките при -16°C, заради нередовен градски транспорт

Рекордно ниски за 1 март бяха температурите тази сутрин. В Ямбол стартирахме с -16 градуса, а мразовито време отново напомни за проблемите с градския транспорт.
Слушатели на 999 сигнализираха, че за пореден път са мръзнали по спирките в сутрешния пиков час заради неспазване на разписанието на някой автобусни линии. Ученици се оплакаха, че според разписанието в сайта на община Ямбол автобусът по линия номер 1 трябва да минава на 20 минути. Ето какво получихме на редакционната си поща:
 
„На първата спирка в ж.к. „Хале” автобусът трябва да мине в 7:00ч, но това не се случи до 8.00 (докато аз чаках). След това тръгнах, както аз така и повечето хора, които вече закъсняваха за работа и училище. Някой би казал, че пътят не е бил почистен, но автобуси по други линии се движиха. Освен това линия номер 1 не е достатъчна по този маршрут и според голяма част от гражданите би било добре да пуснат още една линия с този маршрут.”
 

Каквато и да е била причината за закъснението е некоректно и цинично да не се предприемат каквито и да било мерки от страна на общината или от фирмата изпълнител за този, вече ежедневен проблем. Заради неспазване на разписанието ямболлии редовно мръзнат по спирките, а често и в самите автобуси, които са доста стари – в някой няма отопление, в други вратите не се затварят.
Факт е, че градският транспорт се ползва масово от възрастни хора и ученици. Не е ли важно, за господата и дамите в местното управление, за тези най-уязвими групи да се осигури нормално, човешко придвижване в рамките на града. Неприятни преживявания имат и самите работещи в градския транспорт, заради лошите условия на труд и забавените заплати. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!