Обратно към категорията

3-ти март в Община Стралджа

   

3-ти март в Община Стралджа

ПАТРИОТИЧНО, ВДЪХНОВЯВАЩО И ГОРДО
 
В Стралджа и общината всички вече са в очакване на предстоящия национален празник, който ще бъде отбелязан по-различно.

След официалната церемония на площада по издигане знамената на България, на общината и на ЕС шествие ще потегли по главната улица „Хемус“.То ще се води от легендарния актьор, изпълнител на ролята на Капитан Петко войвода Васил Михайлов и кмета на общината Атанас Киров.

На преден план ще бъде и най-дългото национално знаме в общината, изработено от родолюбци от с.Джинот, което е с размери 15/3м.
Специално за празника в Стралджа ще гостува група „Гайдари“ от Пловдив с ръководител Атанас Младенов.
Звукът на 10-те каба гайди ще допълни патриотичното настроение. Ученици от СУ“П.Яворов“ ще развеят светинята Самарско знаме – абсолютно копие на оригинала. Редом с него ще бъде и знамето на Априлското въстание.

С национални знамена ще дефилират общинските съветници, групи на детските градини и училищата. Пъстротата ще допълнят самодейци от читалищата на Стралджа и селата Воденичане, Зимница, Иречеково, Първенец, Лозенец и др., като всички ще бъдат облечени в народни местни носии. Шествието на знамената ще спре пред паметника на Трета българска армия и паметниците в парк „Младост“ за поднасяне на венци и цветя.

Веднага след това, при добро време на площад „Демокрация“ / при дъжд – в салона на читалището/ жители и гости ще бъдат поздравени от кмета на общината Атанас Киров както и от Васил Михайлов, учениците от формация „Слово“ при НЧ“Стралджа 2016″ с ръководител Димитър Стоянов ще представят своя рецитал „Цвете под иконостаса на свободата“, а по-нататък щафетата ще поемат гостите от група „Грамофон“, които ще изпълнят любими песни.
 
Студеното и снежно време няма да попречи за провеждането на този очакван празник. Стралджа и стралджанци ще отбележат подобаващо патриотично, вдъхновяващо и гордо 140-тата годишнина от Освобождението на родината. С обещанието, че можем да дадем своя принос за една нова България. Нека бъдем заедно на Трети март в Стралджа! Да развеем гордо родния трибагреник! Да докажем, че сме българи, които обичат родината!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!