Обратно към категорията

Виетнамци ще пробват рекорд за Гинес на Шипка! Запитването е било от шоуто на акробата Енчо Кирязов

   

Виетнамци ще пробват рекорд за Гинес на Шипка! Запитването е било от шоуто на акробата Енчо Кирязов

Акробати от Виетнам са решили да атакуват рекорд за Гинес като за целта ще използват каменните стъпала към Паметника на свободата на връх Шипка, съобщи директорът на НПМ „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов. Запитването е дошло преди няколко дни , по думите му интересуващите се от условията са пожелали да им бъдат посочени точно 100 стъпала без междинна площадка. Ставала въпрос за изкачване при баланс глава в глава без помощ с ръцете . Текущият  рекорд  е поставен от двамата братя виетнамци Гиънг на 22 декември 2016 година по стъпалата на катедралата „Света Мария“ в испанския град Жирона.
За 52 секунди тогава те са изкачили 90 стъпала, за атракцията те са се готвили в продължение на 15 години. За пръв път подобен рекорд е бил поставен от китайците Танг Тао и Си Зенхин  през 2014-а година.
Чавдар Ангелов уточни, че обаждането е било от шоуто на акробата Енчо Кирязов, тепърва щяла да се уточнява датата в зависимост от метеорологичните условия на планинския връх.894 са стъпалата, водещи към монумента, броят им е бил по-голям при освещаването през 1934 година, но при няколко последователни ремонта са били направени площадки за по-лесно изкачване от туристите.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!