Обратно към категорията

Проект „Ние също можем” дава шанс за работа на 15 безработни в Ямбол

   

Проект „Ние също можем” дава работа на 15 безработни лица в ЯмболСтартира проект „Ние също можем” по Националния план за действие по заетостта - 2018 г., който се изпълнява от Център по профисионално обучение към КНСБ. На територията на община Ямбол проектът се изпълнява съвместно с Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, Центровете за настаняване от семеен тип за деца младежи с увреждания и Защитено жилище към Община Ямбол, където ще бъдат провеждани обучения на включените в проекта хора. Предвижда се да бъдат обхванати 15 безработни лица, подборът на които ще бъде извършен на 20 март. Дейностите по проекта предвиждат:

- Въвеждащо обучение по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности – интеркултурно поведение“, в рамките на 30 учебни часа.
Предвижда се обучението да стартира на 22 март 2018 г. в РС на КНСБ Ямбол. На финала, на участниците ще бъде издаден сертификат за преминатото обучение;
- Обучение по професия „Социален асистент“, в рамките на 300 учебни часа.
Началото е на 28 март 2018 г. Мястото на провеждане е в КСУДВ – Ямбол. Успешно завършилите и положили изпит ще получат удостоверение за съответната професионална квалификация.
Чрез проекта „Ние също можем“ ще се даде възможност на 15 безработни лица да придобия нови знания и умения, както и да получат удостоверения за преминатите обучения










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!