Обратно към категорията

Общински празник „Хоро се вие, песен се пее“ в община “Тунджа“

   

Общински празник  „Хоро се вие, песен се пее“ в община “Тунджа“

+снимки
На 22 април 2018 година, се проведе второто издание на общински празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее“ в село Тенево, като част от празничните прояви по повод Деня на община „Тунджа“ – 22 април.
Гости бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, заместник-кметът на общината Станчо Ставрев, секретарят на общината Андон Кръстев, както и официалната делегация от град Руза, Московска област на Руската федерация.
Приветствие към участници, гости и организатори поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, с пожелания все така да продължава приемствеността между поколенията, да се запази тунджанския дух и да се съхранят автентичните български традиции и обичаи.
Приветствия отправиха народният представител Кристиян Вигенин и Дмитрий Шведов – заместник-кмет на Рузски административен район, Руска федерация.
На площада в село Тенево, своят самобитен талант показаха над 30 колектива от 27 населени места, както и много индивидуални певци и инструменталисти, които показаха най-доброто от тунджанския ни фолклор.
Пищните носии допълнително създадоха отлично настроение сред многобройните зрители.
Самодейните формации в община „Тунджа” са сред най-активните участници в регионални и национална прегледи на народното творчество.
Всички участници в празника получиха красиви дипломи за съхраняване и пресъздаване на тунджанските традиции.
Празникът завърши с концерт на обичаната народна певица Славка Калчева. Тя изпълни една от своите песни заедно с младата певица Ивет Костова. По време на изпълненията се включиха и самодейни танцови колективи от общината.
Концертът се превърна в многообразие от цветове и емоции - една магия от мелодии, песни и танци.
Тунджанският фолклор е съкровище, което не само се открива. За него трябва да отвориш сърцето си, да го почувстваш и изживееш.
 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!