Обратно към категорията

Фотоизложба разказва за историята на баскетбола в Ямбол

   

Фотоизложба разказва за историята на баскетбола в Ямбол

В Ямбол ще бъде открита фотоизложба за историята на местния баскетбол. Тя ще бъде експонирана във фоайето на спортната зала "Диана" Ямбол на 26 април, oрганизирана от регионален исторически музей и е под наслов "Пътят: хроника на ямболския баскетбол", съобщиха от спортния клуб
Чрез снимки и архивни документи е проследено развитието на баскетбола в града от 1924 г. (към която се отнасят първите писмени сведения за играта под двата коша в Ямбол), до 2002 - годината на шампионската титла при мъжете от 60-тото държавно първенство.
Експозицията отразява дейността и ролята на учителите по телесно и физическо възпитание, сформирането на първите отбори (мъже и жени), участията в национални и международни турнири, влизането в „А” група. Не са забравени и знаковите за Ямбол играчи и треньори, допринесли за отличията и победите на клубния тим. 
Гост – водещ на откриването е спортният журналист от bTV Петър Бакърджиев. Специални гости на събитието са Георги Глушков, Лили Борисова – генерален мениджър на НБЛ, Димитър Ангелов, ветераните на баскетболния клуб на Ямбол. Изложбата ще бъде отворена за посещение до 18 май. Входът е свободен.













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!