Обратно към категорията

Кметът на Сливен Стефан Радев откри 20 Национален фестивал на детската книга

   

Кметът на Сливен Стефан Радев откри 20 Национален фестивал на детската книга

Националният фестивал на детската книга започна днес в Сливен. Официалният му старт беше даден от кмета Стефан Радев, който е и председател на Организационния комитет. „ Вече 20 години по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, с подкрепата на Община Сливен, Областна администрация Сливен, Министерството на културата, много издатели, спонсори, Сливен се превръща в столица на детската книга. През годините този уникален за България фестивал не само се утвърди като значимо културно събитие за нашата страна, но спечели международен престиж и приятели от чужбина. През трите дни на фестивалната програма много издатели, автори, илюстратори отново ще поведат малките читатели в чудния свят на детската книга. Млади дарования ще отправят своите първи творчески послания. Вярвам, че всеки ще намери своето нещо в богатата фестивална програма“, каза при откриването кметът Стефан Радев.
Фестивалът се провежда под патронажа на Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание.
На откриването присъстваха народните представители Десислава Танева, Галя Захариева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съве - Сливен Димитър Митев и председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева, заместник - кметът Пепа Чиликова, представители на Министерството на културата, Държавната агенция за българите в чужбина, Асоциация „Българска книга“.
Националният фестивал на детската книга се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община - Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина и други.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!