Обратно към категорията

Започват малките матури – първата е по български език и литература

   

Започват малките матури – първата е по български език и литература

Близо 64 хиляди четвъртокласници днес ще положат изпит по български език и литература. Националното външно оценяване за учениците от 4-ти клас започва днес. Децата ще бъдат оценявани върху диктовка и текст за четене с разбиране, към който има 11 задачи. На 14 май ще се състои изпитът по математика, на 16 май по "Човекът и обществото", а ден по- късно - по "Човекът и природата". И по трите предмета тестът включва 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и още 3 задачи от отворен тип, на които учениците трябва да отговорят сами. 
На всеки от изпитите четвъртокласниците ще имат на разположение един учебен час за работа върху задачите, а децата със специални образователни потребности два учебни часа.
С резултатите от националното външно оценяване по математика за 4-ти клас може да се кандидатства за обучение в прогимназиален етап в профилираните гимназии с профил “Математика” и “Природни науки”, като тежестта им при балообразуването се определя от конкретното училище.
 





Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!