Обратно към категорията

Президентът Румен Радев отива на работно посещение в Сочи

   

Президентът Румен Радев отива на работно посещение в Сочи

Българският президент Румен Радев заминава на двудневно работно посещение в Руската федерация. В рамките на визитата си държавният глава ще проведе среща със своя руски колега Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва. Последната среща между президенти на България и Русия е преди 9 години – през 2009-та.
 
Срещата с Путин ще бъде дни след встъпването му в четвъртия президентски мандат. Тя ще се проведе в Сочи, където миналата седмица той прие германския канцлер Ангела Меркел, а по-късно тази седмица предстои и среща с френския президент Еманюел Макрон.
 
 
Ще бъдат обсъдени перспективите на руско-българското сътрудничество в различни сфери, ще бъдат обменени мнения по актуални международни и регионални въпроси, съобщава за визитата пресслужбата на Кремъл.
 
Сред темите за разговор при срещите на Румен Радев се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност, уточняват от българското президентство.
 
Днес в Москва президентът Радев ще разговаря с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.По-късно през деня в Большой театър президентът ще присъства на третата част от тетралогията на Вагнер "Пръстенът на нибелунга" -  „Зигфрид“, на Софийската опера и балет, чието турне в Русия продължава.
 
 
 
Визитата на Румен Радев е в рамките на Дните на българската култура и тази вечер в сградата на българското посолство в руската столица той ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.
 
Срещата на Радев с руския държавен глава ще бъде във вторник. В Сочи двамата президенти ще ръководят и пленарни разговори на двете официални делегации.

Българският държавен глава ще вземе участие в прояви, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г., се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.
 
 В официалната делегация на българския държавен глава участват съпредседателят на Групата за приятелство България - Русия в Народното събрание С Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци.
 
По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята съпруга.

Източник и снимка: dariknews.bg 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!