Обратно към категорията

ХУДОЖНИКЪТ ИВАН САВОВ ОТКРИВА ИЗЛОЖБА В СЛИВЕН

   

ХУДОЖНИКЪТ ИВАН САВОВ ОТКРИВА ИЗЛОЖБА В СЛИВЕН

Днес в 18 часа в галерия „Йордан Кювлиев" в Сливен ще бъде открита изложба от миниатюри на известния български художник Иван Савов. В нея са наредени екскюзити от последните му големи картини. Всичко останало е от цветния цикъл „Жеравна“ – голямата любов на художника.
Иван Савов е роден през 1944 г. в Сливен. Завършва Националната гимназия за приложни изкуства в София – 1964 г. От 1959 година, когато за първи път участва в окръжна художествена изложба в Сливен, до днес е участвал със свои живописни и сценографски творби в много национални, колективни и общи изложби у нас и в чужбина.
През 1994 – 1998 г. работи с големия хореограф Олег Дановски в неговия балетен театър в Румъния, а през 1996 – 1999 г. осъществява сценография и костюми за холандска импресарска агенция. В периода 1964 – 2018 г. е реализирал сценография и костюми на около 300 оперни,б алетни и драматични спектакли. За първи път се представя на сцената на Софийската опера през 1970 г. с балета“Легенда за любовта“. От тогава до последния му реализиран спектакъл на балета “Спящата красавица“, неговото име неизменно присъства в афиша на първия ни оперен театър.
Негови спектакли са представяни в почти всички европейски държави,както и в Америка и Азия. Иван Савов е носител на множество престижни награди за живописните си изложби и сценография. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!