Обратно към категорията

Два пъти повече полицаи ще следят магистрала "Марица" заради гастарбайтерите

   

Два пъти повече полицаи ще следят магистрала "Марица" заради гастарбайтерите

Пътна полиция - със специални мерки след зачестилите катастрофи с тирове.  Два пъти повече полицаи ще следят пътната обстановка на магистрала "Марица" заради очаквания поток от гастарбайтери в следващите дни, съобщи по време на брифинг директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков. Униформените предупреждават за началото на отпуските в Западна Европа и засиленото движение на гастарбайтери към Турция. Мерките ще бъдат завишени, за да се обезпечат основните пътни артерии до ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Капитан Петко войвода", допълни още той.
За  първите пет месеца на годината в Хасковска област има драстично увеличение на загиналите в катастрофи. Само до края на май при инциденти на пътя са загинали 10 души, докато за цялата 2017 г., са били 7. Статистиката на полицията в Хасково показва, че загиналите са на възраст между 18 и 25 години.
Миналата година през ГКПП "Капитан Андреево" са преминали близо 2 милиона автомобила с около 5 милиона пътници.  Към момента трафикът на граничния пункт е засилен, като опашката е 10 километра. 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!