Обратно към категорията

Почина проф. Божидар Димитров

   

Почина проф. Божидар Димитров

Бившият директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров почина на 72 години. Той се намирал пред блока, в който живее, когато изведнъж се хванал за гърдите и паднал, разказват близки пред "24 часа". Известният учен е чакал дъщеря си Мария, която днес има рожден ден и трябвало да празнуват заедно. Според предположение на близките му става дума за белодробна емболия.
 
Професорът имаше проблеми със сърцето, заради което е влизал в болница няколко пъти. Той страдаше от сърдечна недостатъчност. През март 2017 г. Божидар Димитров бе приет в болница със съмнение за инфаркт, след като се е почувствал зле и припаднал, припомня изданието, за което професорът пишеше статии. 
 
 Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 г. в Созопол. Български историк и доктор на историческите науки, водил е две телевизионни предавания. Бивш дългогодишен директор на Националния исторически музей, автор на десетки книги, посветени на българската история.
 
Преди изборите през 2009 г. напуска БСП и застава в подкрепа на ГЕРБ. Избран е за народен представител, а в първото правителство на ГЕРБ е назначен за министър без портфейл, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет. Проф. Димитров регистрира в Софийския градски съд преди по-малко от месец своята партия „Кубрат“. Тогава той заяви намерение да участва във всички последващи избори в страната.
 
Поклон пред паметта му! 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!