Обратно към категорията

Отличия за фолклорна група „Орхидея“, с. Козарево

   

Отличия за фолклорна група „Орхидея“, с. Козарево

В края на м. юни 2018 г. се проведе IX-то издание на Националният фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“ в с. Лозен, община Любимец, който има за цел да популяризира изворния фолклор на България, да стимулира представянето на местните традиции и съдейства за съхраняването и представянето на нематериалното културно наследство.
Фолклорна група „Орхидея“, с. Козарево за пръв път участва във фестивала, като представи местния обичай "Ивановство /Побратимяване/", няколко идентични колективни фолклорни песни, индивидуално изпълнение на Руска Бинева и едно незабравимо вълнуващо участие на Стефан Димитров - само на 11 години, с прекрасен глас и невероятен талант. В програмата взе участие и Георги Новаков с изпълнение на гайда. 
Жури в състав: д-р Валентина Райчева- фолклорист, Петър Георгиев-народен певец и Йордан Терзиев- хореограф, отличиха изпълненията на нашите участници. Групата на с. Козарево получи Специалната награда на месокомбинат "Бурденис", Свиленград за представяне на обичая "Ивановство", както и грамота и диплом за представяне на най-красива народна женска носия. Отново благодарим за подкрепата на ръководството на община „Тунджа“, което за пореден път ни съдейства да представим по най-добрия и колоритен начин българските традиции, обичаи и фолклорни песни, характерни за нашия Тунджански край!
 
 
Теодора Тачева
Кмет на с. Козарево









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!