Обратно към категорията

Приключва първият етап от приема в гимназия

   

Приключва първият етап от приема в гимназия

Над 200 ученика в област Ямбол "се губят" необхванати от системата

Днес приключва записването на първо класиране на кандидат-гимназисти и подаването на документи за участие на второ.
Седмокласниците, които са приети на първо класиране в гимназията, която желаят, трябва да отиде в училището, в което са класирани и да се запишат.
Ако кандидатът не е приет по първо желание, може да подаде заявление за участие във втория етап на класиране в училището, в което е класиран. Тогава той може да запази мястото си от първо класиране или да се придвижи на някое от по-горните му желания. Когато ученикът не е класиран на първия етап от класирането, той автоматично продължава във втория, като не е необходимо да подава заявления.
Вторият етап трябва да бъде готов до 12 юли. Записването и подаването на заявление за третия е от 13.07 - 17.07.2018 г.
 
В област Ямбол за прием след 7-ми клас са подадени 932 заявления. Приетите ученици са 917  -  405 ученика в профилирани паралелки, 512 в професионални паралелки, а 15 деца не са класирани.
По-сериозният проблем е, че над 200 ученици от област Ямбол изобщо не са подали заявления за прием в гимназиите. Причините, според началника на Регионалното управление по образованието в Ямбол Красимир Стоилов, са заминаване в чужбина, слаби оценки или решение да преустановяват образованието си.
Така създалата се ситуация създава трудности при сформиране на паралелките след 7 клас в гимназиите в Ямбол. Тази година със заповед на началника на РУО-Ямбол е закрита една паралелка - “Икономика и мениджмънт” в Професионалната гимназия по икономика, където от заявените 26 ученици, само 5 са подали документи.  









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!