Обратно към категорията

"НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕМ РОБИ В РОДНИЯ СИ ГРАД И ДЪРЖАВА! БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПАТРИОТИ!"

   

Image аудио + галерия

В голямата зала на Община Ямбол, Коалиция "Единни за Ямбол" откриха предизборната си кампания. Специално за това, в града ни пристигна кандидатът за президент на Република България Красимир Каракачанов от ВМРО – БВД. Представен бе и кандидатът за кмет на Ямбол от "Единни за Ямбол" Георги Зафиров, подкрепен от "ВМРО", "Българско национално движение", ПК "Екогласност", Съюз на патриотичните сили - "Защита", Българска социалдемократическа партия", Партия "За хората от народа", "Партия на българските жени", както и присъединилите се преди няколко дни нови три формации „Движение на Петър Димков”, „Достойни за България” и „Национален електорален съюз”. Събитието бе последвано от великолепен концерт на ансамбъл „Дианополис”.


Вижте фоторепортажа на Величко Димитров, кореспондент на БТА и в-к "Делник".
Чуйте в прикачения файл всичко от срещата.


Акценти:


Георги Зафиров: За пръв път в нашият град идва лидер, кандидат за президент на ВМРО – БВД, и дава път на ямболия. Винаги досега, националните лидери са идвали и са поставяли партийните интереси над интересите на гражданите на Ямбол. Красимир Каракачанов е първия човек, който ни подаде ръка, за да тръгнем напред. Това което се задава в момента е един мафиотизиран вот, хранят ги с „бонбончета”, а им вгорчиха живота в последните четири години, изкрадоха парите от бюджета. По-голямо двуличие от това, аз не съм срещал! За това, на нас ни трябва кмет, който да е кметът на гражданите, да има ясна визия какво трябва да се случи в града ни, и да работи за гражданите. Трябва да приключим тази корупционна схема, не може хора, които си даваха сърцето, за една кауза, днес да се чувстват като роби.
Красимир Каракачанов ми даде опование, че това, което бях мислил много отдавна, което ме накара да не се върна във формацията, която бях напуснал и която се занимава само с корупционни схеми и продължения на месеци наред работеше регистрацията на „Единни за Ямбол” да не се случи.Но ние успяхме и нека ви кажа, този номер който имаме- номер 33, не ни е даден случайно. На 33 години Исус започва да проповядва и то не за нещо друго, а за единството. На Кръстовден (14.09) ни беше дадена регистрацията, на 1-ви ми дадоха регистрация за кмет, а 1 е числото на единството, казва се единно цяло. И ако ми кажете, че в това няма нещо съдбовно, аз не мога да го повярвам!


Красимир Каракачанов: Още миналата година, с г-н Зафиров разговаряхме как трябва да се консолидират усилията на всички почтени хора, за да можем да успеем в общините, а след това и в цялата държава. В своето ежедневие човек се сблъсква с общинската администрация постоянно, и ако тя е некомпетентна, мързелива, корумпирана се налага човек да се реди на гишета, да чука по врати, да чака и нищо не се случва. Или може би, самите чиновници чакат да им се бутне някакъв рушвет? Ние смятаме, че ако бъдат обединени усилията на всички почтени хора, а един от примерите е КоалицияЕдинни за Ямбол”, с кандидата за кмет г-н Зафиров, ние можем да започнем да променяме България. Още в първо отделение учим една приказка за „Неволята”. Ние сме в това положение, чакаме неволята да дойде да ни свърши работата, да ни оправи улиците, да пусне осветлението, да се грижи за здравеопазването, за децата ни. Неволята е няма, защото няма такава! Сега, на 23 октомври е дошло време да запретнем ръкави и да се опитаме да продължим напред. ВМРО издига своя кандидатура на тези президентски избори, не защото някой от нас ламти за власт, а защото бъдещият български президент трябва да бъде патриот, той няма нужда от бавачка в Брюксел. Той трябва да е говорител на хората, да усеща и поставя обществените проблеми. Много хора си мислят, че президента няма власт, аз винаги съм бил за по-големи президентски правомощия, но и тези които са, ако бъдат изпълнени правилно ефекта ще бъде много по-голям. Част от президентските правомощия са на върховен главнокомандващ. След 22 години реформа в Българската армия, се оказва, че ние нямаме армия. Днес 1500 места на щатни военнослужещи не са заети, защото предлагат нищожно възнаграждение. Това, което се случва с армията в момента е коштунство, защото армията не е декор, който българският президент трябва да строява на 3-ти март. Армията има своите задължения по конситуция, да гарантира териториалната цялост и суверенитета на България. С 80 танка и 16 самолета, ние това нещо не можем да го направим!
 

Репортер: Диана Димитрова

 

---------------------------------------

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



 

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!