radio 999

18 май - Магична вечер на крепост Туида


18/05/17 09:17:55коментари:018 май - Магична вечер на крепост ТуидаЗа трета година крепостта "Туида" ще се включи в Международния ден на музеите, съобщиха от туристическия обект за Darik.
Това, което е подготвил екипът на крепостта, ще бъде представено в два дни - на 18 май в Деня на музеите и на 20 май - Европейска нощ на музеите.
На 18 май, от 10 до 21 часа, входът на обекта ще бъде свободен за посетители. От 19.30 часа е предвидена „Магична вечер с Quick Hands Project и приятели” – спектакъл на илюзията на сцената в Късноантична и средновековна крепост Туида.
На 20 май, от 15.00 часа до 24.00 часа, входът отново ще бъде свободен за посетителите на обекта. В  18.30 часа екипът на Туида ще се включи в карнавала „Машина на времето”, който ще се състои  на главната улица в  Сливен.

"За откриване на честванията по повод Международния ден на музеите, Община Сливен и крепост Туида ще подарят на сливенската публика нещо, което не е имало на сливенска сцена. Избраната тема за тазгодишния Ден на музеите е "Museums and contested histories: Saying the unspeakable in museums - Музеите и оспорваните истории: Да кажем в музеите неизразимото". Какво по - спорно и по - тайно от магията? Тази година на сцената в Средновековна крепост Туида предлага една магична вечер с Куик Хендс проджект и приятели!", каза Мая Иванова.

"Куик хендс проджект" е първата и засега единствена магична организация в България, член на International Brotherhood of Magicians (IBM) . Създателите му - Росен Димитров - "Мr.Jim" и Йордан Белев - "Dani Magix", твърдо следват намерението си да променят статуквото на магичната сцена у нас. Положителните идеи и упорита работа на всички членове на ринга, обещават да изведат магията до световните стандарти. Привилегията да са част от това ВИП магично общество имат само фокусници, доказали професионализма и отдадеността си на каузата.

13-то издание на "Нощта на музеите" ще бъде на 20 май 2017 г. Европейската "Нощ на музеите" се организира като част от мероприятията, с които световната общност на музеите отбелязва Международния ден на музея ежегодно на и около 18 май.

Регионален исторически музей Сливен, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия "Димитър Добрович", Късноантична и средновековна крепост Туида и Туристически информационен център-Сливен се обединяват с общ проект карнавал „Машината на времето” по повод Европейската нощ на музеите 2017г.

"За да участие в карнавала трябва да решите в кой век искате да се върнете и как искате да сте облечени. Може да бъдете древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти в., от 20-ти в. или просто българин от днешно време. За да ви помогнат с идеи и консултации, посетете музеите и художествените галерии в Сливен", информира ръководителят на крепост Туида.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


Местят учениците на две ямболски училища заради ремонт в СУ „Св. Климент Охридски“

Счупиха фигурите на плоча, показваща десетките щастливи години на влюбена двойка от Ямбол

КАТАСТРОФА С ДВЕ КОЛИ И ПАТРУЛКА В КУКОРЕВО. ЕДИНИЯТ ОТ ВОДАЧИТЕ С ИНСУЛТ

ИНЦИДЕНТ В С.БОТЕВО! Тракторист падна от кабината, машината премина през него


Най-коментирани новини

Счупиха фигурите на плоча, показваща десетките щастливи години на влюбена двойка от Ямбол

Честит първи учебен ден! На добър час!

Ямболските училища посрещат 769 първокласници

Тържествено откриване на учебната година в училищата в община „Тунджа”


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ