radio 999

В Сливен организират подписка за промяна на Наредбата за Синята зона в града


11/09/17 10:59:55коментари:0В Сливен организират подписка за промяна на Наредбата за Синята зона в градаИнициативен комитет с председател Красимира Донева организира подписка с искане за промяна на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране в Сливен, информира Агенция „Фокус“. Седем са исканията на инициаторите на подписката. Сред тях са да се намали месечната такса за служебен абонамент за паркиране в синята зона от 80 на 40 лева; да отпадне условието адресът по местоживеене да е идентичен, с този на вписания в талона на колата. Комитетът настоява още стойността за платеното паркиране за втори и трети автомобил да се удвоява само ако автомобилът е на едно и също лице, а не на адрес и да се помисли и за хората, които карат автомобил с пълномощно – също да имат право на платен годишен абонамент по местоживеене, автомобилите на лекарите, които осъществяват домашни визити на територията на Синята зона и по спешност, да бъдат освободени от платено паркиран.
Исканията са внесени в Общинския съвет. Предстои разглеждането им в комисии.
Кметът Стефан Радев заяви, че по-ниската годишна цена за гражданите, живеещи в обхвата на Синята зона е една привилегия. „Основната цел при изготвяне режима на паркиране не са финансите, а да има правила и да се облекчи движението и паркирането в центъра на Сливен”, каза още Радев. Той подчерта, че няма какво да се коригира при служебните абонаменти.
Подписката продължава и към момента. Около 300 са събраните подписи.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


ДЕЛНИК: Група съветници под строй отхвърлиха искането за местен референдум за дълга

Публикувай с 999: Каква радост за живущите в ж-к Златен Рог! ВиК-Ямбол ги остави без вода

Неправоспособен и пиян предизвика катастрофа в Ямбол

Съветникът Брънков се оттеглил от поста си - председател на БК "Тунджа"


Най-коментирани новини

ДЕЛНИК: Група съветници под строй отхвърлиха искането за местен референдум за дълга

На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...

Съветникът Брънков се оттеглил от поста си - председател на БК "Тунджа"

Георги Бодуров, бивш началник на РИО-Ямбол: 50% от учебните заведения в Ямбол се намират на едни от последните места в страната


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ