radio 999

Ромите от с.Тополчане дължат на ВиК близо 200 000 лева


12/10/17 07:58:09коментари:0Ромите от с.Тополчане дължат на ВиК близо 200 000 леваВиК-Сливен ще поставя водомери на къщите в ромската махала на село Тополчане, съобщиха от дружеството.
Местните жители дължат на водния оператор близо 200 000 лева. Общо 142-ма са абонатите от ромската махала, но към всяка партида има по няколко нерегламентирани отклонения за други домакинства, което води до неразбирателство между потребителите и липса на плащания към оператора, се посочва в съобщението.
От ВиК-Сливен са се ангажирали през следващия месец да се уточнят всички потребители на водни услуги, на които да се осигури достатъчен дебит. Следващата стъпка ще бъде поставяне на водомери и съответно заплащане на изразходените количества от страна на потребителите. В противен случай ще бъде предприето спиране на водоподаването на некоректните платци, посочват от дружеството.
Двете страни на среща снощи са се договорили за провеждане на следваща среща, за отчитане на резултата от предприетите мерки. Тополчане е второто село след Крушаре, където водното дружество осъществява инициатива за работа с ромите.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


„Малките жестове правят света по-добър“  

ШОФЬОР ОТИВА НА СЪД ЗА СМЪРТ НА ДЕТЕ В ЯМБОЛ

ЯМБОЛСКИ ПОЛИЦАИ ЗАДЪРЖАХА 38-ГОДИШЕН МЪЖ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ВИСОКОРИСКОВИ НАРКОТИЦИ

Къде временно няма да има вода днес:


Най-коментирани новини

В-к "Делник": Кметът залага „бомба” от 17 млн. лв. за следващите мандати? Oбществено обсъждане е днес от 17,30 ч. в зала 107 на община Ямбол!

В река Тунджа край Ямбол е констатирано замърсяване от отпадни води! Ще има ли наказани?

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕНЧО КЕРЯЗОВ - ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ЯМБОЛ!

Анатомично е невъзможно разделянето на сиамските близнаци от Сливен


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ