radio 999

Ромите от с.Тополчане дължат на ВиК близо 200 000 лева


12/10/17 07:58:09коментари:0Ромите от с.Тополчане дължат на ВиК близо 200 000 леваВиК-Сливен ще поставя водомери на къщите в ромската махала на село Тополчане, съобщиха от дружеството.
Местните жители дължат на водния оператор близо 200 000 лева. Общо 142-ма са абонатите от ромската махала, но към всяка партида има по няколко нерегламентирани отклонения за други домакинства, което води до неразбирателство между потребителите и липса на плащания към оператора, се посочва в съобщението.
От ВиК-Сливен са се ангажирали през следващия месец да се уточнят всички потребители на водни услуги, на които да се осигури достатъчен дебит. Следващата стъпка ще бъде поставяне на водомери и съответно заплащане на изразходените количества от страна на потребителите. В противен случай ще бъде предприето спиране на водоподаването на некоректните платци, посочват от дружеството.
Двете страни на среща снощи са се договорили за провеждане на следваща среща, за отчитане на резултата от предприетите мерки. Тополчане е второто село след Крушаре, където водното дружество осъществява инициатива за работа с ромите.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Опасност от високи води на Тунджа ще има край Ямбол в сряда

"Нощ на звездите"! Награждава талaнтливи деца на 17 март

Силен вятър, обилен дъжд и поледици в различни области в страната на 18 март

В културния афиш на Ямбол за седмицата:


Най-коментирани новини

Осъден, но удобен!

В СЪБОТА ЗАПОЧВА АСФАЛТИРАНЕТО В СЛИВЕН

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ПО ПОВОД 3 МАРТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ИК ЗА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ-ОБЛАСТ ЯМБОЛ!

Спират водата на некоректни платци в махалата в Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ