Обратно към категорията

КИТАЙЦИ ИНВЕСТИРАТ В ЕКО ЗЕЛЕНЧУЦИ В СТРАЛДЖАНСКО

   

ЕКО ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА ПО КИТАЙСКИПроект за инвестиции и управление представиха пред кмета на община Стралджа Митко Андонов   представители на китайската  земеделска инвестиционна компания „ВАЕТ” ООД.  Президентът  на фирмата  Юй Донг заедно с  вицепрезидента Джан Йентао и  Хуанг Маоинг, продуктов мениджър запознаха г-н Андонов с намеренията си за производство на екологични зеленчуци на територията на общината. Плановете на китайския инвеститор са на около 1000 дка в землище между селата Александрово и Войника  да  създадат своя зеленчукова  база  и с приложение на съвременен управленски модел да  развиват екологично селско стопанство. Китайските специалисти са сигурни, че това ще даде тласък на местното зеленчукопроизводство.  Те  планират не само да запълнят вакуума  в производството с активен пласмент на вътрешния пазар, но  имат амбицията производството да стане част от зеленчуковата потребителска кошница на европееца.
   Практическото изпълнение на проекта визира  изграждане на  зеленчукова производителна база, включително за оранжерийни зеленчуци, парникови гъби и адаптация и отглеждане на зеленчуков разсад. Сезонно в производството ще могат да работят около 600 души.

Надя Жечева










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#12 дамянов 25.06.2012 06:51

Хипермаркетите внасят плодове и зелинчуци предимно от Турция и Гърция по дългосрочни договори.

 

 

#11 фермер 25.06.2012 06:31

Нивото ти суйо е до плод зеленчук,ясно е! Проблема е че не отглеждаме свои инвеститори не им създават условия да произвеждат и не търсим инвеститори търговци да купуват от български фермери. Признанието, че нямаме тържища, а само хипермаркети и магазини плод зеленчук е добра основа за размисъл.


#10 сую 24.06.2012 16:59

фермер : земята в Страджа само 1000 дка ли е ? И къде са тогава българските инвеститор като мрънкаш толкова ? И естествено че ще наемат българи за да работят срещу което ще получават заплата ти за какво искаш да ги наемат да ги изпратят на почивка нв Бали ли ? Кой е вързал нашия бизнес да инвестира ? Е как да няма къде да продава "българския селянин" има магазини плод зеленчук или хипермаркети отива и казва ето я стоката ми ето я цената ми ако исакте купете го ... все пак нищо не става на сила !

 

 

#9 Х. Рибаров 24.06.2012 16:53

Преди време един български министър председател каза - в България има пазарна икономика и пазара ще се саморегулира. Разбира се че пазара винаги се саморегулира но в каква посока ще се саморегулира е важното. Когато моноплите производители и монополните вносители убиват дребния бизнес естествено пазара се саморегулира в полза на монополите. Честито на дребния бизнес!


#8 дамянов 24.06.2012 16:40

турците ще пуснат китайци в земеделието си когато цъфнат налъмите в банята идете в турция да видите какви борси имат и какви грижи полага държавата за своите фермери митко ходи толкоз пъти в турция и никакъв опит не почерпи а само се черпи хе хе

 

 

#7 ристю 24.06.2012 16:00

Сую ли си хую ли си не тъ знам ама монче нищо не разбираш от истинска пазарна икономика, най отбираш от вагабондска пазарна икономика. Туй чи съсипахте селото го видяхме нагледахме се на простотийте ви. Ай


#6 агроном 24.06.2012 15:56

Той М.Андонов да вземе да потърси инвеститори да направян едно съвременно тържище за плодове и зеленчуци на петолъчката и там да се срещат и купувачите и продавачите пък нека да са и българи, китайци, гермаци и т.н. Но такива като Сую не искат такова тържище като инвестиция, защото ако има къде да продават нашите земеделци произведеното от тях няма да си продават земята, а ще я обработват. Ако българският селянин има къде да продава стоката си ще си гледа земята и българското село ще цъфти. Андонов, търси инвеститор за тържище за плодове и зеленчуци, българите могат да произвеждат качествена стока за европейския и световен пазар.

 

 

#5 фермер 24.06.2012 15:46

Ха ха сую адвокат на китайските инвеститори, чи кво ми дреме на мене ква е земята в анадола ми да вземат земя в европейската част бе. Проблема суйчо е че китайския инвеститор няма да купува продукция от български фермери а ще наема българите за работници. Кажи суйчо как да инвестирам аз в земята си моите български пари когато няма място къде дъ продам продукцията си. Аз не мога да бъда бъхтя цял ден на полето и едновременно с това да се занимавам с външна търговия. Това касае много български фермери. Такива като тебе изгониха българите от село които разбират от земеделие и сега китайски инвеститори и катарци ще ни оправат селското стопанство. Ти сигурно си от прекупвачите на земя?


#4 сую 23.06.2012 22:11

Ганчо : и къде предлагаш в Турция да се вземат тези земи ? Там земята не става за почти никакво земеделие особено в Анадола +4-градуса и камънаци ! Земята не принадлежи нито на мене или някой друг тя принадлежи на собственика си ако аз продам моята земя на някой новозеландец тя е негова а ако си купя земя в Канада тя си е моя и се нарича ЧАСТНА собственост ! Дай Боже повече инвестиции от Китай и в Стралджа и в цяла Ямболска област !Успех !

 

 

#3 Ганчо 23.06.2012 06:43

Едно въпросче! Примерно, защо китайската фирма не наеме или купи земя в съседна Турция или Гърция да прави производство на зеленчуци? Ша ли ги пуснат турците и гърците на земята си?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!