Обратно към категорията

Четири жалби подаде Коалиция ГЕРБ-СДС в РИК в началото на изборния ден

Добавено на: 04.04.2021 09:41
   

За четири нарушения в началото на изборния ден сигнализира Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Районната избирателна комисия в 31 МИР Ямбол.

Един от сигналите до РИК касае лице с отличителни белези, маска със знаците на политическа партия, пред секция 35 в ОУ „П. Р. Славейков“ в Ямбол. Изборния кодекс, чл.184, ал. 1 от ИК, е категоричен и забранява поставянето на агитационни материали на парии, коалиции в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването“.

Другата жалба касае наличието на агитационни материали, билбордове, на политическа партия, на по-малко от 50 метра от избирателните секции в ЕГ „В. Карагьозов“ в Ямбол. Нещо, което Изборният кодекс категорично забранява.

Нарушение на правилата на Изборния кодекс има установено и пред още две избирателни секции - секция 22, в център „Каритас“ в комплекс „Златен рог“ в Ямбол и секция 96, намираща се в Читалище „Пробуда“ в Ямбол. Отново става дума за нарушение с поставени билбордове на по-малко от 50 метра от избирателната секция.

От Щаба на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ настояват за бърза проверка от страна на РИК, установяване на нарушенията и информиране за взетите мерки.

Снимката е илюстративна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!