Обратно към категорията

Поредно отличие за мъжката певческа група към НЧ „Възраждане- 1921 г.“ – Болярово

   

Поредно отличие за мъжката певческа група към НЧ „Възраждане- 1921 г.“ – град Болярово

Талантливите самодейци завоюваха първа награда на „Славееви нощи 2019“ – град Айтос
 
Мъжката певческа група към НЧ „Възраждане – 1912 г.“ – град Болярово, с ръководител Мария Христова, завоюва поредното си отличие. Първа награда получиха  талантливите самодейци за невероятните си изпълнения, предизвикали бурни аплодисменти от публика и жури на 51-вото издание на фолклорните празници „Славеви нощи 2019“ в град Айтос. Тази година престижния фестивал се проведе в периода 7-9 юни в парк „Славева река“ в град Айтос.
        Фестивалът се организира от НЧ „Васил Левски – 1869 г.“ и община Айтос. Всяка година в рамките на фестивала се стичат изпълнители, хорове и танцови ансамбли от цяла България. Целта на събитието е да съхрани и да популяризира българската народна музика, култура и танци. Първото издание на „Славееви нощи“ е през 1968 г., когато за организацията съдейства роденият в Айтос голям български композитор, фолклорист и музикант – Филип Кутев.
         През годините досега фестивалът успява да постигне своите цели, като утвърждава и приемствеността между поколенията в усвояването на фолклорната култура.
         Първата изява на боляровските самодейци на престижния фолклорен форум бе наистина забележително, а отличието им – поредна от множеството завоювани награди. Мъжката певческа група е една от фолклорните гордости на община Болярово и продължава да прославя малката ни гранична община! Нека е честит поредния приз на момчетата и дано продължават да радват с изпълненията и отличията си!

Пресцентър

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!