Обратно към категорията

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В КРУШАРЕ ВНЕСОХА СИГНАЛ ДО ВЪРХОВНАТА АДМИНИСТРАТИВНА ПРОКУРАТУРА

   

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В КРУШАРЕ ВНЕСОХА ДО ВЪРХОВНАТА АДМИНИСТРАТИВНА ПРОКУРАТУРА

видео
Сигнал до Върховната административна прокуратура внесоха протестиращите при село Крушаре заради наложените мерки от Министерство на земеделието, горите и храните за принудително избиване на животните в домашните стопанства. 
 
"Съответстват ли мерките, наложени в актовете на Министерство на земеделието и областния управител на Сливенска и Ямболска област, на епизоотичната обстановка в областта? Колко са изследваните прасета в индустриалните обекти и колко в частните фирми, и личните стопанства".
 
Тя съобщи, че все още няма отговор от държавата за поставените искания от протестиращите до премиера Борисов.
 
"Но, засега нямаме ответна реакция и докато нямаме отговор, и най-вече докато не видим нещо написано черно на бяло пътя остава затворен".
 
Те настояват да бъде удължен срока за регистрация на дворните прасета и изплащане на обезщетения на стопаните, които вече са си ликвидирали животните, при равни условия с промишлените ферми.Исканията им бяха предадени чрез областния управител Чавдар Божурски до земделския министър Десислава Танева още вчера в късния следобед. Междувременно стана ясно, че и тази вечер ще има протест на стопаните в ямболското село Безмер.
 
Осми ден пътят Сливен - Ямбол остава затворен за преминаване от протестиращите срещу наложените вече мерки. 
 
Нощта е преминала сравнително спокойно, без напрежение между протестиращи и полиция. Опасност за блокадата е създала преминаваща кола на висока скорост около 23 часа, снощи.
 
„Чакаме реакция на правителството“, обяви тази сутрин организаторът на протеста Валентина Василева във връзка с поставените от протестиращите искания като условия за вдигане на блокадата.
 
Вчера в късния следобед те проведоха среща с областния управител Чавдар Божурски, на която поискаха да бъде удължен срокът за регистрация на дворните прасета и изплащане на обезщетения на стопаните, които вече са си ликвидирали животните, при равни условия с промишлените ферми.
 
Исканията са адресирани до премиера Борисов, а Божурски обяви, че вече е запознал земеделския министър Десислава Танева с тях.
 
В интервю за БНТ министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви, че ще има кадрови и организационни промени в Агенцията за безопасност на храните, но не може да бъдат  направени сега, в пика на заразата.
И днес пътуващите за Ямбол от Сливен трябва да преминават по обходния път Камен – Жельо войвода – Кабиле.
Обобщението на БНР.
Подробности вижте в запис от директното ни включване от Крушаре.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Минчо 09.08.2019 12:45

и на мен ми е интересно, ама никой журналист не се сеща да ги попита, тия дето протестират, с какво точно им помага това ,че са блокирали пътя ???

 

 

#1 Страхил 09.08.2019 11:45

"И днес пътуващите за Ямбол от Сливен трябва да преминават по обходния път Камен – Жельо войвода – Кабиле." Там е някакъв ад. Тесен път, никаква видимост на завоите заради висока растителност, разминаването е крайно опасно. Ако недай си Боже се случи някаква беля, кой ще носи отговорност? На чия съвест ще тежат пострадалите?


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!