Обратно към категорията

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански

   

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански

Съдебна санкция за Община Ямбол в размер на 610 лева докара секретарят Антон Кабрански с отказа си да предостави обществена информация на гражданин. С решение от 17 юли Административният съд в Ямбол задължи общината да плати на А.М.А. сумата, съставляваща разноски по делото за внесена държавна такса и платено адвокатско възнаграждение. Секретарят Кабрански пък е задължен да си преразгледа решението и да предостави достъп на гражданина до Протокол № 12 от 27.08.2015 г. на Общински експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) и от Съобщение № 2801-14913/11.09.2015 г. на Главен архитект на община Ямбол. 
В оспорваното решение от 27.05.2019 г. секретарят на община Ямбол е отказал достъп до двата документа, с мотив, че в тях се съдържат данни на собствениците на недвижимия имот, за който са взети решенията и тези собственици писмено са изразили несъгласието си те да бъдат разкривани. В случая обаче Кабрански е трябвало да прецени надделяващия обществен интерес и е можело да предостави документите със заличаване на данните на собствениците. 
В случая секретарят формално се е позовал на отказа на третите лица, изобщо не е анализирал поради какви причини те не са дали съгласие да се предоставят поисканите от заявителя сведения, посочват административните съдии в мотивите си за отмяна на отказа на Кабрански и присъждането на съдебните разноски в размер от 610 лева за сметка на общината. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 образ безподобен 19.07.2019 20:02

Време е самозабравилият се да си носи персоналната отговорност. Да си ги плаща Кабрански! Защо аз да ги плащам? Ей това не мога да го разбера! Той извършва незаконосъобразно действие, а аз плащам за наглостта му... И ти, читателю, и ти плащаш за неговото безхаберие. И това са малки пари. Ако знаеш за какво наистина плащаш, читателю...!!! А ако знаеш и колко...!!! Всъщност и да знаеш, така или иначе, няма да си мръднеш гъза. Дори като дойдат избори, пак за същия, дето му плащаш гяволъка, пак за него бюлетина ще пуснеш. Тази игра сме я играли вече много пъти.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!