Обратно към категорията

ВНИМАВАЙТЕ! Смъртоносният вирус „Синия кит“ вече е пратен и до деца в Ямбол

   

ВНИМАВАЙТЕ! Смъртоносният вирус „Синия кит“ вече е пратен и до деца в Ямбол+скрийншот

"ВНИМАВАЙТЕ! Смъртоносният вирус „Синия кит“ вече е пратен и до деца в Ямбол", алармира слушател на радио 999. В информация до редакцията ни той пише: „Дъщеря ми и 10 нейни съученици получиха лично съобщение във Фейсбук, в което се казва, че ако не се включат в „играта“, ще пострадат родителите им. Детето сподели с мен и последва дълъг разговор, в който обясних, че това е вирус, че не е реална заплаха и че, ако не направи нищо, няма да има последствия за нея, както и за никого от семейството, споделя слушателят ни. И допълва, че детето въпреки това продължава да е в паника, не желае да носи телефона си, изключила го е и е извадила картата от апарата, в страх да не бъде открито. „Моля, всички погледнете фейсбук профилите на децата, на внуците си, дали и те не са получили такава покана за „играта“ „Синия кит“. Това е вирус и той е смъртоносен. В други страни вече има много случаи на самоубили се деца, след като са се включили в така наречената игра. Психиката на децата е податлива на всички подобни опасности, а тази е подредена от болен мозък, който майсторски ги принуждава чрез заплахи и манипулации, да се наранят и накрая да се самоубият.“
Очакваме още подробности и снимки на личните съобщения от нашия слушател за конкретния случай.

Както вече радио 999 съобщи, „Синий кит" е  названието на новата онлайн руска рулетка, която играят подрастващи от Русия, Украйна, Казакстан, Киргистан и други страни. Написвайки „синий кит“ /с хаштаг/ – те стават вече част от играта. С тях се свързва на лични съобщения „настойник“, „гуру“, „куратор“, който в продължение на 49 дни ти дава задачки. Задачките са повече от екстремални и тяхното изпълнение задължително трябва да се снима и качи в мрежата, напр. да изрисува с бръснарско ножче син кит на ръката си или пък да си накълца вените, или пък да ходи по външен парапет на голяма височина, или пък да запали нещо в дома си. Това обяснява 15-годишен младеж от Русия в публикация по тревожната тема. И допълва: "На 50-ти ден инструкцията е да умреш: скок от горен етаж, да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил или пък под влак, въже, избирай. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н."
До 7 февруари самоубилите се деца в Русия са вече над 180 и това само за около половин година. Родители и учители са в паника, в отделни области „играта“ става освен социален и политически проблем. А засегнатите области са над 10.
В Киргизстан на 9 февруари полицията публикува данни за 19 случая на самоубийство /от началото на годината/ свързани по някакъв начин с хаштага в социалните мрежи.
Само за около месец в Казахстан се самоубиват 15 деца.
Преди няколко дни украински полицаи докладваха за група младежи, които искат да се самоубият, хвърляйки се пред колите на булевард.
Руските медии в края на миналата година съобщиха, че е арестуван Филипп Будейкин /с прякор – Лисицата – Лись/, 21-годишен, който е предполагаемият автор на „играта“ и извратеният мозък, подтикващ към смърт. Лошото е, че в продължение на месеци Филипп – администратор на страница на група за смърт „вКонтакте“, е зомбирал около 30 последователи, които продължават да „самоубиват“ деца. На 1 февруари т. г. Филип Будейкин е признат за вменяем и е обвинен за довеждане до самоубийство на 15 деца.
Популярността на онлайн лудостта главоломно расте и в нея от началото на февруари се тагват и деца от Румъния и Молдова. От няколко дни смъртоносната игра завладя и деца от България. Днес вече е и сред малолетните в Ямбол.
Затова допълваме призива на слушателят ни - прегледайте обстойно за смъртоносните хаштагове освен в профилите на децата и внуците си и в различни групи и страници.
Ето и останалите хаштагове за „играта“, пускаме ги без #, за да не създаваме верига: синийкит, тихийдом, морекитов, f53, f57, f58.
И непременно споделете с екипа на 999, ако откриете такива, не пропускайте да предупредите децата, както и своите приятели за смъртоносната истерия.
Очакваме Вашите съобщения  и мнения по темата тук, в коментари, както и на редакционните ни е-мейли и на ЛС във ФБ-страницата на 999.



Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#12 Анонимен Потребител 22.05.2017 02:56

Никой не кара децата да се самоубиват директно. Имат го като задача, но имат достатъчно акъл в главата да преценят какво да правят. Будейкин казва в едно интервю, че създава играта за да "изчисти" света от ненужните хора.

 

 

#11 Рая 26.03.2017 16:36

Какво ще стане


#10 рая 26.03.2017 16:34

Искам да я играя

 

 

#9 kosta 24.02.2017 11:12

xashtak siniq kit


#8 koce 24.02.2017 11:08

kakvo iskash da naprava

 

 

#7 koce 24.02.2017 11:07

kakvo iskash da napraviq


#6 ime 24.02.2017 09:16

те нали уж заплашват семейството. от къде знаят кои са ми майка и баща, че да ги обият. Хем аз обмислям да я играя тази игра и само ако посмеят да заплашат семейството аз ще ги заплаша и ако косъм падне наистина от главите им заради тях ще ги намеря и ще ги пречукам ако ще да е последното което ще направя

 

 

#5 luben 22.02.2017 12:56

сестра ми се прибра притеснена , играли са го нейни приятели в нова загора също. явно този проблем набира популярност трябва да се обясни и да се знае от родителите за този проблем


#4 hristo 22.02.2017 10:08

obicham tzi igra

 

 

#3 Андрей 22.02.2017 04:52

Да внимаваме в какво вярваме! Светът е това, в което вярваме!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!