Обратно към категорията

Община Сливен с проект за благоустрояване на кв. „Дружба“

Добавено на: 26.04.2024 09:00
   

Община Сливен изготви проект за частично благоустрояване на квартал „Дружба“. Предвижда се изграждане на алеи и отводняване на междублоковото пространство при блокове 32, 33, 34, кв. 632. В момента част от пространството е без настилка и е оформено нефункционално. 

Целта на проекта е благоустрояване на пространството чрез доизграждане на алеи, тротоари, паркинги, съпътстващите отводняване, обществено осветление и озеленяване за постигане на здравословна, безопасна и естетическа среда. Предвижда се създаване на равни условия за развитие на лицата в неравностойно положение чрез въвеждане на мерки за общодостъпна среда. Проектното решение е съобразено със съществуващата дървесна растителност. Изготвена е фитосанитарна експертиза с препоръчителни мерки за поддръжка или при необходимост от частично премахване на дървесната растителност. Предвидено е увеличаване на зелените площи, засаждане на нови дървета и/или храсти с растителни видове, които не са потенциално опасни за здравето. Обследвани са растителните видове, особено при детските площадки. Предвидена е подмяна на съществуващите настилки. Ще бъдат изградени детска и спорна площадка – фитнес на открито.

За зоната на благоустрояване е предвидена паркова мебел (пейки, кошчета за отпадъци). Предвидени са места за контейнери за ТБО, както и на контейнери за рециклиране на отпадъци с подходящо прикритие за всеки от блоковете. Предвидено е уличното осветление да се допълни със осветителни тела на стълбове с височина 6 метра, да се изместят осветителните стълбове, попадащи на неподходящи места и да се подменят всички осветителни тела на съществуващите стълбове с нови LED осветители. Допълнително е поискано в проекта да се предвиди и осветление около детската площадка, фитнес зоната, чешмата и масата за тенис.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!