Обратно към категорията

ЗАПОЧНАХА ПРОВЕРКИТЕ ПО СИГНАЛА ОТ РАДИО 999 ЗА ОТРОВЕНАТА ВОДА В "ТУНДЖА"

   

ЗАПОЧНАХА ПРОВЕРКИТЕ ПО СИГНАЛА ОТ РАДИО 999 ЗА ОТРОВЕНАТА ВОДА В Започнаха проверките по сигнала, подаден от слушател на радио 999, че водата на река Тунджа е отровена. Припомняме, собственикът на домашни животни съобщи, че негови крави са умрели, след водопой на реката, а други са били спасени, благодарение на бързата намеса на ветеринарен лекар. Според симптоматиката лекарят също отчете, че става дума за силно отравяне.
Новината е тук:
http://radio999bg.com/?id=28284 

Екип от експерти на РИОСВ – Стара Загора, Басейнова дирекция– Пловдив и Регионална лаборатория – Стара Загора вече извършиха оглед на мястото, описано в сигнала. Според първоначалната констатация на еко-инспекторите: „не се установи неприятна миризма или промяна на цвета на водата, както и наличие на мъртва риба. В землището на селото няма източници на отпадъчни води, които да заустват в реката.“
За да установят качеството на водите, инспекторите са взели две водни проби - първата от мястото на водопой на животните, а втората – на 1,5 км нагоре по течението на реката преди първата проба.
Взетите водни проби ще бъдат анализирани в лабораторни условия по показатели, определени от басейновата дирекция в Пловдив, а резултатите своевременно ще бъдат оповестени.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!