Обратно към категорията

ПИЯНИ ШОФЬОРИ, ХВАНАТИ С НАРКОТИЦИ И КРАЖБИ

   

ПИЯНИ ШОФЬОРИ, ХВАНАТИ С НАРКОТИЦИ И КРАЖБИ

новините от полицията в Сливен
Сливен: В РУ-Сливен са образувани две досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. При проверки, извършени по време на патрулна дейност от полицейски служители в град Сливен, са установени М.К.(27г.)  и Б.М.(34г.), и двамата  от град Сливен. От М.К. са иззети  марихуана и метамфетамин. Б.М. е предал плик, съдържащ амфетамин. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по случаите продължава. 
 
Двама водачи с алкохол над 2 промила са установени от полицейски служители в град Сливен. На 16 март, около 20,18 часа, на булевард „Ст.Караджа“, е спрян за проверка автобус „Ивеко“, управляван от М.М.(60г.) от село Новачево. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 2,84 промила. По време на проверката водачът не е превозвал пътници. На 18 март, около 10,17 часа, в квартал „Ст.Заимов“ е извършена проверка на 30-годишния И.В., от град Сливен, водач на лек автомобил „Рено 19“. Полицейските служители установяват, че И.В. е неправоспособен и управлява под въздействие на алкохол 2,45 промила. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства. 
        
На 17 март в РУ-Сливен са заявени две кражби. 23-годишна жена от град Сливен е съобщила за кражба на мобилния й телефон марка „Айфон 6“. Апаратът е откраднат  на 16 март, докато е пътувала с автобус от междуградските линии Стара Загора - Сливен. 
Нанесената щета е за около 2000 лева. Образувано е досъдебно производство.
31-годишен жител на село Ичера е подал заявление за кражба на сумата от 320 лева. По данни на заявителя кражбата е извършена около 02,30 часа на 17 март на паркинг в сливенския квартал „Ст.Заимов“. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Нова Загора: Две бързи производства за започнати в РУ-Нова Загора за управление след употреба на наркотици и на нерегистрирано на МПС. На 17 март е установен лек автомобил „БМВ525Д“, управляван от 24-годишния И.П. от град Стара Загора. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред. На 18 март,  около 23,15 часа, в град Нова Загора  е спрян за проверка лек автомобил „БМВ318“, управляван от С.С. на 33 години от град Нова Загора. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за наличие на  метамфетамин и марихуана. 
 
Криминалисти работят по две взломни кражби, извършени  в частни имоти на територията на РУ-Нова Загора. На 18 март 56-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дома му в град Нова Загора. Неизвестен извършител, след като разбил остъклението към входа на къщата е проникнал вътре и извършил кражба телевизор "Панасоник"  и около 30 литра ракия. Нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. 
За времето от 24 февруари до 16 март неизвестен извършител е проникнал в имот, собственост на 51-годишен мъж от град София. Откраднати са ел.инструменти, покъщнина и други вещи. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Котел: Специализирана операция на полицията в Котел по противодействие на престъпленията, свързани с разпространение на наркотични вещества, незаконна търговия с тютюневи изделия и малолетни и непълнолетни лица, намиращи се  в питейни и увеселителни заведения. От 19,00 часа на 17 март до 02,00 часа на 18 март са извършени  проверки в общо 13 заведения в град Котел и селата Тича, Филаретово, Ябланово и  Малко село. Проверени са 52 лица и 23 превозни средства. В хода на операцията не са установени непълнолетни лица в заведенията след 22,00 часа. Констатирани са 29 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 9 протокола за предупреждение по Закона за МВР.
 
Твърдица: Нито едно престъпление по време на специализирана операция на територията  РУ- Твърдица. Акцията е проведена през почивните дни и е насочена срещу престъпните посегателства върху имуществото и собствеността в малките населени места. Акцент в операцията са районите, в които няма постоянно полицейско присъствие. Извършени са проверки на 43 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Проверени са 78 лица. Констатирани са 47 нарушения на закона за движение по пътищата, закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Съставени са 11 акта и 36 фиша. 
Операциите по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Твърдица продължават. 
 
 
 
          
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!