Обратно към категорията

Насрочени са консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Ямбол

Добавено на: 15.09.2023 14:45
   

Кметът на община Ямбол изпрати покани до местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции в 49-тото Народно събрание, както и до партии и коалиции, които не са парламентарно представени за провеждане на консултации за определяне на състава на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите местни избори на 29 октомври.

Консултациите ще се проведат на 19 септември (вторник) от 14.00 ч. в зала в зала 107 в сградата на Общинска администрация Ямбол, ул. „Г. С. Раковски“ № 7. В тях ще вземат участие  представители на Коалиция „ГЕРБ – СДС“, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП „Възраждане“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „БСП за България“, ПП „Има такъв народ“.

За определените със заповед на кмета Валентин Ревански 101 избирателни секции, участниците в консултациите трябва да предложат общо 883-има души. От тях 229 са за „ГЕРБ – СДС“,  205 – за „Продължаваме промяната – Демократична България“, 125 – за „Възраждане“, 122 – за ДПС, 101 – за „БСП за България“ и 101 – за „Има такъв народ“.

Със заповед на кмета са утвърдени номерацията, адреса и обхвата на секционните избирателни комисии. Определени са и местата за обявяване на избирателните списъци. Пълният текст на заповедта на кмета за образуване на СИК и поканата към политическите партии и коалиции са поместени на интернет страницата на Община Ямбол в секция „Избори“.                                         


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!