Обратно към категорията

По-малко пари за безработните за май

Добавено на: 26.04.2020 10:34
   

По-малък размер обезщетения ще получат за месец май хората, които са регистрирани на Бюрото по труда. Причината е, че парите, които им изплаща Националният осигурителен институт се изчисляват на база работните дни за месеца, а май е най-краткият в трудовия календар, заради официалните празници в България.

Само 18 работни дни ще има идния месец. Тези, които са се съгласили да подпишат, заради извънредното положение с работодателите си прекратяване на трудовите си договори по взаимно съгласие и са се регистрирали в Бюрото по труда, по закон получават минималния размер, който за 2020 г. е 9 лв. Или през юни ще им приведат по сметките не повече от 162 лв. обезщетение, дължимо за месец май. На 15 май ще получат 180 лв., тъй като работните дни през април са 20.

Националният осигурителен институт все още не е обявил новия си календар за изплащане на обезщетения и пенсии, но не се очаква забавяне на парите за възрастните хора, тъй като 7 май е работен.

За Гергьовден ще има само един почивен ден, тъй като 6 май е в сряда.

Месецът ще започне с три почивни дни, тъй като 1 май – Деня на труда, се пада в петък. Последният уикенд на месец май също ще бъде от три почивни дни. Тъй като 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, е в неделя, неработен ще бъде следващия ден – 25 май, понеделник.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!