Обратно към категорията

По-скромни абитуриентски празненства тази година, но с много пътни нарушения

Добавено на: 06.06.2021 09:38
   

Шумните тържества при абитуриентските балове и наемането на лимузини са характерни само за България, казаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.  От неправителствената организация отбелязват още, че тази година заради Covid ограниченията и провеждането на матурите за дванайсетокласници тържествата на абитуриентите са били по-скромни, но все пак е имало и нарушения с неправилното превозване на пътници.

Според Владимир Тодоров това е неспазване на Закона за движение по пътищата и ако то бъде установено от „Пътната полиция“ водачът или собственика на автомобила би трябвало да бъдат санкционирани.

Според Тодоров у нас трябва да се ускори процесът на връчването на глобите, ако се цели санкциите да бъдат ефективни.

„Изпращането на абитуриенти и баловете са един български феномен, който не се наблюдава в нито една държава поне в Европа, включително и в нашите съседни държави Румъния и Гърция. По отношение на пътната безопасност разбира се, тук имаме едни екстравагантни превозвания, едни колони, които се образуват, превоз на луксозни коли, наемане включително на лимузини“, каза той.

„Другото, което е много важно е, че тези водачи, които са превозвали висящи и показващи се през прозорците абитуриенти, най-вероятно ще бъдат глобени, защото „Пътната полиция“ също следи и записва“, посочи Владимир Тодоров.

„Когато се налага една глоба, тя трябва да се случи бързо. Знаем, те не могат да бъдат връчени. След това пък ако бъдат връчени, те подлежат на обжалване. Въобще една дълга и сложна процедура“, обясни той.

„Надявам се, че след този дух, който го има, на емоция, на радост, тези млади хора след като вземат шофьорски книжки, ще бъдат възпитани и толерантни на пътя“, каза Владимир Тодоров.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!