Обратно към категорията

От 1 януари предстои ново увеличение на цената на водата

Добавено на: 06.08.2021 11:51
   

От 1 януари следващата година предстои увеличаването на цената на водата. Това съобщи днес в Народното събрание председателят на КЕВР Иван Иванов. До 30 юни ВиК операторите бяха задължени да представят своите бизнес-плановете и цени за следващите 5 години.

В цената на ВиК услугите - половината от разходите на операторите отиват във Фонд "Персонал". 15 000 души работят в сектора. Средната заплата е малко над 1200 лева. Сега, след споразумението между синдикатите, ВиК холдинга и Министерството на регионалното развитие и благоустройството в бизнес-плановете на дружествата е заложен ръст на заплатите от 15 % на година.

Вторият компонент в цената на ВиК услугите е цената за ел. енергия - между 15 и 40%. Тези разходи се променят в зависимост от изменението на цената на електрическата енергия.

Около 10 - 15% от разходите са за нова инфраструктура, каза още Иван Иванов.

В момента тече 6-месечен период, в който всички бизнеспланове трябва да бъдат проверени, да бъдат поискани допълнителни данни и в края на годината регулатора ще се произнесе по исканията за повишението на цените на услугите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!