Обратно към категорията

10-дневна карантина за влизащите във Великобритания, PCR тест за Чехия и Австрия

Добавено на: 05.02.2021 07:55
   

Британското правителство потвърди, че от 15 февруари влиза в сила задължителното карантиниране по хотели на пристигащи от огнища на зараза в чужбина за тяхна сметка, предаде БНР.

Към собственици на хотели е отправено искане от правителството да осигуряват стаи за повече от 1 000 души дневно, става ясно от документи, свързани с новата мярка. Пътниците трябва да се самоизолират за 10 денонощия, като ще бъдат придружавани от охрана в случай, че им се налага да напускат стаите си. Очаква се средното заплащане за стая ще бъде от порядъка на 80 паунда на вечер.

От днес в Чехия пък се въвежда нова система за определяне на рисковите държави за заразяване с COVID и нови правила за влизане на нейна територия.

Пристигащите от България попълват предварително Формуляр на пътуващия. При пристигането си в Чехия трябва да предоставят и антигенен или PCR тест, направен не повече от 48 часа преди това. 5 дни след пристигането си в страната гражданите трябва отново да направят PCR тест, като до тогава са длъжни да се самоизолират.

От 10 февруари и в Австрия влиза в сила нова здравна наредба, според която българските граждани, както и всички други, следва да представят на границата при влизане в страната отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, не по-стар от 72 ч. Тест могат да си направят и до 24 ч. след пристигането в Австрия. 10-дневната карантина се запазва, но с възможност за съкращаване след извършване на втори тест.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!