Обратно към категорията

100 безработни са наети за възстановяване на наводнените селища в община Карлово

Добавено на: 13.10.2022 13:40
   

Общо 100 продължително безработни са наети за три месеца в аварийни екипи за преодоляване на последствията в пострадалите на наводнението населени места в община Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Те помагат за почистването на улици и тротоари в селата Слатина, Христо Даново, Розино, Иганово, Кърнаре, Богдан, Войнягово и град Клисура, както и за възстановяването на дворовете на засегнатите къщи. 

Безработните са наети за период от три месеца по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица, която е част от Националния план за действие по заетостта и се финансира от МТСП. Те са разпределени в пострадалите селища по предложение на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов. Назначаването им е с разрешение на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов.

На 2 септември, след пороен дъжд, бяха наводнени населени места в община Карлово. Засегнати бяха къщи, разрушена бе инфраструктура. Армията, полицията и доброволци се включваха в разчистването на селата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!