Обратно към категорията

13 хил. възрастни остават без личен асистент заради закона за личната помощ

Добавено на: 16.01.2020 14:06
   

Приетият под натиск Закон за личната помощ е причината 13 хиляди възрастни да останат без личен асистент от началото на годината. Законът дава тези права само на децата и хората с увреждания над 90 процента. Това заяви социалният министър Деница Сачева. Тя е категорична, че министерствата на финансите и на социалната политика са имали отрицателни становища и коментира:

"Един закон, който беше приет под натиск, и един закон, чийто инициатор беше г-жа Мая Манолова, беше внесен в Народното събрание и от Каорнелия Нинова, и от група народни представители. Това, което се случва в момента, е резултат от това да приемаме едно законодателство набързо заради цели, които очевидно не са свързани с това да бъде приет един закон, който да е справедлив и устойчив". 

До каря на януари ще се приеме нова национална програма за асистенти, така 4 хиляди и 800 нуждаещи с по-ниски проценти на увреждания ще получат асистентска услуга, обяви Сачева. Общините също ще предоставят допълнителни услуги на хората над 65 години.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!