Обратно към категорията

17-годишен е заразил с коронавирус 7 свои съученици

Добавено на: 07.04.2020 08:24
   

17-годишен младеж, който би трябвало да бъде под карантина, е излязъл и е заразил 7 свои съученици. Случаят е в Русе. Това съобщи генерал Мутафчийски на днешния брифинг.

24 са новите случаи на коронавирус у нас. От тях в болница са настанени 16 души. Изследвани са 299 души. Общо са 565 са заразените с кронавирус в страната.

В София има 15 нови случая. По 1 нов заразен има във Враца, Варна. Пещера, Пазарджик, Пловдив, Русе, Стара Загора и Сливен.

В Хасково има двама нови заразени - брат и сестра на 34 и 33 години.

Заразените в коронавирус мъже у нас са 320, а жените са 245. Най-младият пациент е на 1 година, най-възрастният – 90-годишен.

Заразените медицински работници са 35, от тях - 8 в "Спешна помощ". Общият брой на починалите от COVID-19 в България досега е 22.

В началото на брифинга ген. Мутафчийски честити днешния Световен ден на здравето и здравния работник на всички, които работят в сферата на здравеопазването и най-вече на тези лекари, сестри и санитари, които са на фронтовата линия срещу коронавируса, на спешните медици, на лаборантите, на служителите в РЗИ.

"Това, което обсъждахме с премиера, е актуалното състояние в България и има ли тенденция за промяна на мерките. Плод на тези обсъждания е и заповедта на министъра за фермерските пазари и всичко свързано с животновъдство, растиенивъдство, достъпа да фермерските пазари. И другото е достъпът до границите. По думите му още е много рано да се говори за разхлабване на мерките. Със сигурност трябва да останат до Великден", категоричен е ген. Мутафчийски.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!