Обратно към категорията

1734 проекта се състезават за финансиране по "Чиста околна среда"

Добавено на: 13.03.2022 13:20
Снимки: архив
   

1734 проекта се състезават за отпуснатите 3,5 млн.лв. за ежегодния конкурс за 2022г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“, научи 999 от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Община Ямбол е подала 14 проекта за изграждане на кътове за отдих в к-с „Златен рог“, на ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Д. Благоев“ и ул. „Милин камък“, между ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Милин камък“, на площад „Боровец“, обособяване на зони за отдих в Гребния канал и Крепостната стена на ул. „К. Иречек“. С проекти кандидатстват също детските градини „Пламъче“, „Валентина“, „Радост“, ОУ „П.Р.Славейков", ОУ „Николай Петрини“, ЕГ "Васил Карагьозов" и ГСАГД „Кольо Фичето".

Община Болярово очаква финансиране за изграждане на зона за отдих и фитнес на открито в общинския център, а кметство Стефан Караджово – за обособяване на детски кът в парка на селото.

С проекти кандидатстват и кметствата на община Тунджа – Бояджик, Межда, Болярско, Гълъбинци, Голям манастир, Веселиново, Окоп, Скалица, Роза, Стара река, Меден кладенец, Козарево, Драма, Чарган, ДГ „Щурче“ – Кукорево и НУ „Васил Левски“ – Завой.

На финансиране от програмата се надяват и от ДГ „Мати Рубенова“ – Стралджа и кметствата Александрово, Иречеково и Воденичане.

За проекти на общини и кметства до 15 000 лв. с ДДС се очаква да бъдат разпределени 2 000 000 лв., за училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК до 7 500 лв. с ДДС – 1 500 000 лв.

Очаква се до 8 април комисията да вземе решение кои проекти ще бъдат финансирани. Идеите трябва да бъдат реализирани до края на ноември т.г.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на кметства, кметски наместничества, райони на общини, училища и детски градини, които са получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2020 г. и 2021 г., уточняват от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!