Обратно към категорията

18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче

Добавено на: 26.11.2020 07:50
Снимки: Pixabay.com
   

Присъдата на жестокия убиец, който отне живота на 18-годишната Андреа от село Галиче влезе в сила. Той беше осъден от Врачанския окръжен съд за 4 престъпления – влизане с взлом, грабеж, изнасилване и убийство, съобщават от Нова.

За всичките извършени престъпления Аксел Олеков ще лежи в затвора 18 години. Това е маскималното, което можеше да му бъде присъдено, защото е извършил престъпленията още докато е бил малолетен.

Влезе в сила присъдата за убийството на Андреа от Галиче

Вечерта, преди да отнеме живота й, непълнолетният убиец вечеря с баба си и дядо си в къщата им, която е през улицата. Тръгва си и … следва страшното. Нападателят чупи прозорец на приземния етаж, влиза в къщата, нахвърля се върху момичето, което отчаяно се бори и опитва да се обади на свой братовчед. Когато тя вече е полумъртва, той я изнасилва. За да прикрие деянието си я умъртвява с ножа, който намерил на масата. Взема парите й и си тръгва с тях. Хората наоколо научават на сутринта, че Андрея е зверски убита по най-жесток начин. Не подозират кой е отнел живота й. Изплашени и плачещи съседи и близки стоят пред къщата още преди да дойде криминалистичната лаборатория. Убиецът също е там, но никой дори не подозира това. Той слуша внимателно какво говорят и близките, и полицаите, и репортерите. После отива да си купи разни вещи с кървавите пари на Андреа. Няколко часа по-късно е арестуван. Тогава и дядо му научава, че извергът, който е клел преди малко е неговия внук, а хората още тогава искат за него най-тежката присъда.

Това искат хората и правят протести и в селото, и пред сградата на съда по време на делото.

„Това не е човек, това е изверг. Изверг! Как може след това си е купил техника, купил си е дрехи. Даже е бил сред разследващите е бил там и е бил усмихнат“, казва бащата на Андреа – Асен Руменов.

Източници на NOVA разказаха, че и по време на разпита, докато разказвал какво е направил с момичето също се усмихвал. И на последното съдебно заседание Аксел се криеше със същата качулка, с която бил в зловещата нощ и ужасяващото утро. Пред сградата на съда неизменно бяха десетки хора от две села, дошли да настояват за сурова присъда заедно с бащата на Андреа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!